Ajatellaan isosti kymmeniä vuosia eteenpäin

Ajatellaan isosti kymmeniä vuosia eteenpäin

Hyvinkää kehittyy ja kasvaa. Kiitos kannanotosta Waltteri Nummelin (Aamuposti 15.5.2018). Meidän päättäjien tulee ajatella isosti ja kohti 2020-lukua sekä siitä kymmeniä vuosia eteenpäin. Kerrostalomainen rakentaminen lähelle kaupungin palveluja on ainoa oikea ratkaisu. Ihmiset, asunnot ja palvelut lähekkäin tukevat toinen toistaan. Investoinneilla turvaamme Hyvinkään veto- ja pitovoiman sekä kuuluisan hyvän pöhinän, jota lukuisat kesän tapahtumat voimistavat entisestään.

Kaupunginhallitus (14.5.2018) hyväksyi äänin 6-3 virkamiesten esityksen sivistystoimen palveluverkon suunnitelmasta vuosille 2017-2027. Härkävehmaan ja Aseman koulut poistuvat koulukäytöstä, Sveitsin lukion tontille rakennetaan uusi peruskoulu ja Tapainlinnan koulua laajennetaan. Tämän ratkaisun hintalappu on kaikkein edullisin ja se takaa meille nykyaikaiset ja muunneltavat oppimistilat vuosikymmeniksi.

Toinen merkittävä päätös oli Sveitsin-Härkävehmaan alueen osayleiskaavan hyväksyminen. Sen tavoitteena on Hyvinkään ja Sveitsin alueen imagon vahvistaminen, Sveitsinpuiston ydinalueen säilyttäminen matkailu- ja virkistyskäytössä ja alueen luonnon, maiseman ja rakennetun ympäristön arvojen vaaliminen. Kaava mahdollistaa Sveitsin uimalan laajentamisen, uimalan ja hotellin välisten yhteyksien parantaminen sekä hotellin toimintaedellytysten parantamisen maankäyttöä kehittämällä sekä Sveitsin majan ympäristön kehittämisen. Riittävien yleisten pysäköintipaikkojen turvaaminen on huomioitu kaavassa. Asuntorakentamista kohdennetaan Aleksis Kiven katuun ja Härkävehmaan katuun.

Runsaan palautteen johdosta tarkennamme pohjaveden puhtauden ja muodostumisen turvaamisen sekä
hulevesien haitattoman johtamisen. Lisäksi tarkistamme luonnonsuojelualueen ja rakentamiseen varattavien korttelialueiden välisten rajojen uudet toiminnot, maisema ja luonnonarvot huomioon ottaen.

Kaupunginvaltuusto tekee lopullisen päätöksen molemmista hankkeista 28.5.2018. Sitten pulinat pois ja hommiin.

Vastaa