Asuntoja, työpaikkoja ja koulut kuntoon

Asuntoja, työpaikkoja ja koulut kuntoon

Iso kiitos kuntalaisille. Asunnottomille asuntoja, uusia työpaikkoja ja koulut kuntoon. Tällaisia toivomuksia kuntalaiset kertoivat meille Hyvinkään Willassa lauantaina 22.10. W&T Cafe kauppakeskuksen yhdyskäytävällä toimi loistavasti nuorten opiskelijoiden pyörittämänä. Tuoreet munkit kahvin ja teen kera maistuivat.

Hyvinkäällä on edelleen paljon ihmisiä ilman vakinaista asuntoa. Perusturvallisuus ja elämä vaatii lämpimän kodin. Kun katselee kauppakeskuksen ympärille, näkee jo aamupäivällä joukon ihmisiä, joilla kaikki ei ole kunnossa. Miten voisimme auttaa heitä?

Uudet työpaikat syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Hyvinkään työttömyysaste on ollut vuosia Uudenmaan korkeimpia. Yrittäjyyskasvatus on otettu ilolla vastaan uusien opetussuunnitelmien myötä eskarista lukioon ja ammatilliseen oppilaitoksiin saakka. Yrittäjyys on ennen kaikkea asenne isolla A:lla. Kaikki lähtee omasta tahdosta. Kouluissa opetetaan mitä kaikkea yrittäjyys voisi olla. Jo koulukahvilan pyörittämisellä nuoret pääsevät työn ja tulojen makuun. Sämpylät ja kahvi tekevät aina kauppansa.

Hyvinkäällä on tiivis oppilaitosverkko. Kouluja on paljon ja ne vaativat isoja remontteja tulevina vuosina. Valurautaputki ei enää kestä. Digiloikka jää vajaaksi yhdellä pistorasialla per luokka.

Uusi yhteinen lukio-monitoimitalo on saanut työnimekseen Hangonsiltatalo, johon olisi tulossa myös Hyvinkään opisto. Iso ja kansainväliset mitat täyttävä liikuntahalli palvelisi koululiikunnan lisäksi Hyvinkään erinomaisia urheiluseuroja. Talo olisi käytössä aamusta iltaan ympäri vuoden. Tilojen vuokraajia tullee riittämään. Meillä ei ole enää varaa pitää kouluja tyhjinä toistakymmentä viikkoa vuodessa. Hangonsiltatalon ja Sveitsin alueen rakentamisen myötä koko kouluverkko päivitettäisiin uuteen 2020-luvun kuosiin.

wp_20161022_11_37_11_pro

Hyvinkään Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaita jalkaantui kansalaisten pariin hyvällä sykkeellä.

 

Vastaa