Curling kuihtuu ilman kunnon hallia

Curling kuihtuu ilman kunnon hallia

Sähköpostiin kilahtaa Topilta kutsu keväiseen turnaukseen jäähalliin. Ei ihan mihin tahansa pelailuun vaan todelliseen Hyvinkään lajiin.

Curlingilla on Hyvinkäällä vahvat perinteet. Tänään tosin ei kannata haikailla menneitä menestysvuosia, koska lajin kehitys on tyssännyt kylmään rättihalliin. Kolmet välihousut alle ei houkuttele nuoria hienon lajin pariin. Kylmä kangistaa ja vie kiinnostuksen pois.

Vuonna 2006 Markku Uusipaavalniemi johdatti Suomen curlingjoukkueen finaaliin Torinon olympialaisissa, jossa lajin mahtimaa Kanada vei kullan. Hopea sai aikaan huikean buumin. Hyvinkäälle tultiin bussilasteittain tutustumaan lajiin ja mitalisteihin. Hyvinkään Curling ry:n väki painoi pitkää päivää.

Jälkikäteen ei pitäisi nokitella, mutta uusi ja nykyaikainen halli olisi pitänyt rakentaa saman tien kun kivi oli kuumana. Kesän jälkeen mitalihuuma oli laantunut ja curling jatkoi Perttulan hallissa entisillä välihousuilla.

Laji kuihtuu kun ei saada nuoria mukaan. Keväiset koululaisturnaukset ovat parasta antia. Nuoret pitäisi saada pelaamaan säännöllisesti, muutama kerta viikossa.

Niin se halli. Rentto Oy rakentaa Hangonsillan tontille monitoimihallin uuden lukio-Hyvinkään opiston viereen. Suunnitelmissa on rakentaa halliin curlingradat. Seuraihmisten mukaan vuokra on kova. Uusi rata on mielestäni ainoa keino nostaa curling takaisin huipulle ja saada nuoria mukaan hienon harrastuksen pariin. Hangonsiltatalossa heitä on hyvä määrä noin 1000. Eiköhän siitä määrästä kasva uusia Uusiksia.

Päivästä jäi hyvä mutta väsynyt olo. Nuoret vei kullan ansaitusti. Meidän opejoukkue taisteli hopealle. Oli ilo pelata opiskelijoiden seassa ja kannustaa kaikkia pitkiin liukuihin ja määrämittaisiin heittoihin.

Harjatessa tuli hiki. Lonkkien venyttely ei mennyt aamulla hukkaan. Curling pakottaa keskittymään täysillä suoritukseen. Älypuhelimen näprääminen jäi päivän mittaan vähemmälle. Hyvä nuoret.

Team Sveitsi Jaakko Rainio, Reetta Rautio, Jukka Lehtonen ja Juhani Erävuori.

Vastaa