Hangonsillan monitoimitalosta sivistyksen kehto

Hangonsillan monitoimitalosta sivistyksen kehto

Hyvinkäällä on hyvä rakentamisen buumi. Sairaalan laajennus on jo hyvässä vauhdissa, Sveitsin alueen investoinnit alkoivat vanhan Rantasipi-hotellin remontilla ja muut alueen kohteet ovat pitkällä suunnitelmissa.

Hyvinkään keskustan lähellä sijaitseva Hangonsillan alue tulee käsittämään valmistuttuaan asuintaloja ja monitoimitalon urheiluhalleineen.

Vuosi 2020 on tavoite. Näin olen nykyisille ysiluokkalaisille kertonut. Saman tulen sanomaan heidän vanhemmilleen vanhempainillassa 26. tammikuuta. Hanketta on siirretty jo liiankin moneen kertaan viimeiset kymmenen vuotta. Nyt on aika tehdä se valmiiksi. Lukioiden vanhat kiinteistöt ovat tiensä päässä.

Uudessa monitoimitalossa toimisivat lukio, aikuislukio ja Hyvinkään opisto. Miksei samaan syssyyn laitettaisi vielä nuorisotiloja, Hyrian ja Laurean toimintoja?

Digitaalisuus on jo nyt muuttanut opetusta, oppimista ja kokeita. Millainen lukio on vuonna 2027? Ainoa varma vastaus on muutos. Tähän meidän tulee valmistautua mahdollisimman avoimin mielin.

Hankekoordinaattorina toimii Johanna Laukkanen. Nuori ja tarmokas nainen on kovassa paikassa. Pesti on kesäkuuhun saakka. Jatkolle olisi tarve. Maaliin saakka.

Johannan vetämässä tieto- ja viestintätekniikkaryhmässä saimme aikaan lähes hurmostilan pohtiessamme tulevaisuuden tarpeita ja mahdollisuuksia uudessa sivistyksen kehdossa. Nyt tulee ajatella isosti ja pitkälle. Uusi kiinteistö tulee olemaan sellaisenaan noin 25 vuotta. Maailma ja tekniikka tulee muuttumaan tuossa ajassa hurjasti.

Monikäyttöisyys on keskeinen tavoite. Päivällä lukion ja opiston opetus, illalla aikuslukion, opiston ja järjestöjen toiminta. Talo tulee saada toimimaan lähes ympäri vuorokauden ja läpi vuoden. Laskin että tänä vuonna koulumme ovat tyhjäkäynnillä noin 14 viikkoa. Siis noin kolme kuukautta. Silti maksamme lämmityksestä ja kiinteistönhuollosta rutkasti.

Monitoimitalon tiloja tulemme markkinoimaan ulospäin voimakkaasti. Yhteistyö ja kansalaisten aktiivinen toiminta ovat avainasemassa. Uudet ja nykyaikaiset tilat keskellä kaupunkia loistavien kulkuyhteyksien varrella lisäävät varmasti monitoimitalon ja samalla Hyvinkään vetovoimaa.

Hyvinkäästä on tulossa todellinen sivistyksen, yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin kehto. Tärkeintä on meidän kaikkien yhteistyö ja panostus hyvään Hyvinkää -henkeen.

 

Vastaa