Hengen viljelyä

Hengen viljelyä

Tunteet, ajatukset, tahtotila. Valoisa mieli saa yleensä aikaan myönteistä toimintaa. Mikä tuottaa meille mielihyvää? Monipuolinen ja laadukas kulttuuri, hengen viljely.

Kuntalaiset ovat ottaneet minuun yhteyttä. Kuvataide, musiikki, teatteri, käsityöt, verkkopelit. Nuoriso haluaisi Hyvinkäälle lisää bändejä. Ei tarvitse lähteä festareille kauemmaksi Hyvinkäältä.

Taiteilija Jani Leinosen tekemä katutaideteos Sillankorvankadulle on oiva esimerkki nuoria kiinnostavasta taiteesta. Teinit haluavat päästä helposti taiteen luokse. Ulkona vapaasti katsottavissa ja jopa kokeiltavissa kuten Kenttäkadun uuden päiväkodin pihalla. Museoon meno epäilyttää moni. Halutaan kohdata taide helposti ulkona.

Oletko koskaan pelannut verkossa? Nuoret ja osa aikuisista pelaa jopa kilpaa. E-urheilu on nousussa. Kunnon laneja on pidetty esimerkiksi nuorisotalo Sillassa syyslomalla. Nyt nuoret haluaisivat järjestää vieläkin isomman lanituksen. Olisiko uusi Spa hotelli Sveitsi sopiva tähän nykyaikaisella tekniikalla varustettuna?

Varttuneempi väki ehdotti yksimielisesti isoa yhtenäistä teatteria Hyvinkäälle. Meillä on lukuisia pieniä aktiivisia teatteriryhmiä, mutta kaiken kattava ja kokoava puuttuu.

Kaupunkimme on saanut kiitosta loistavasta sijainnistaan. Palvelut kun saadaan 2020-luvun kuntoon niin meitä ei pysäytä mikään. Pallo on meillä kuntalaisilla ja päättäjillä. Meillä on lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Myönteisellä asenteella ja yhdessä tekemällä voimme luoda Hyvinkäästä vetovoimaisemman paikkakunnan minne kannattaa muuttaa asumaan ja tekemään työtä. Tai kulkemaan työmatkan kätevästä julkisilla kulkuneuvoilla.

Miksi kulttuuria? Perimmäisenä tarkoituksena on tuottaa kuntalaisille hyvää mieltä ja hyvinvointia. Ihmisten osallistaminen ja aktivoiminen tuo satsaukset takaisin moninkertaisesti. Terveys ja vireys edellä. Arjessa jaksaa paremmin kun on mitä tehdä ja odottaa.

Vastaa