Hyvinvointivaltio Suomi

Hyvinvointivaltio Suomi

Meillä on kova verotus, koska haluamme turvata laadukkaat palvelut kaikille.

Hyvinvointivaltio Suomessa on turvalliset tiet, rataverkko, nettiyhteydet, sosiaali- ja terveyspalvelut. Meillä on maailman paras koulu. Ilmainen opetus alkaa esikoulusta ja päättyy yliopistoon ja korkeakouluun. Missä muussa maassa on näin hyvin asiat? Koulutus ja yleissivistys on satsaus tulevaisuuteen. 

Sote-uudistus lähti liikkeelle Keski-Uudellamaalla vauhdilla. Tämän vuoden alusta kuulumme kuuden kunnan muodostamaan kuntayhtymään. Tavoitteena on laadukkaat ja asiakaslähtöiset palvelut sekä nopea hoitoon pääsy.

Väkivallan torjuntaan meidän tulee jatkossa keskittyä paremmin lisäämällä poliisien määrää ja koventamalla rangaistuksia. Kaikki rikokset tulee tutkia loppuun saakka, jotta syylliset saadaan vastuuseen teoistaan.

Kannatan Nato-jäsenyyden hakemista lähivuosina. Viime vuosien tapahtumat ovat vieneet monia asioita Suomen kannalta heikompaan suuntaan. Meillä on oltava tarkka kuva muuttuneesta tilanteesta ja selkeä strategia toimenpiteistä.

Suomen kannalta on oleellista, että Euroopan unionin toimintakyky vahvistuu, Suomen kannattaa hakea Naton jäsenyyttä lähivuosina. Kyse on prosessista, joka vaatii huolellista poliittista ja diplomaattista valmistelua ja avointa keskustelua sekä kotimaassa että kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Suomen tulee toimia läheisessä yhteistyössä Ruotsin kanssa, koska maamme jakavat saman turvallisuusympäristön. Avoimuus keskusteluissa hälventää myös Venäjän epäluuloja.

 

 

 

Vastaa