Johdonmukaista hellyyttä jokaisen päivään

Johdonmukaista hellyyttä jokaisen päivään

Ihmisen paras ystävä. Pitää paikkansa. Pentukoiran aktiivisuus on yllättänyt positiivisesti.

Väinö on nyt reilun kolmen kuukauden ikäinen whippet. Ennakkotieto siitä että koira on innokas liikkumaan ja ulkoilemaan, pitää todella paikkansa, sillä aina kun ulko-ovi aukeaa Väinö on valmiina lähtemään ulos. Kuitenkin hän malttaa odottaa että ihminen menee edellä ulos. Tuntuu turvalliselta.

Olen ihmetellyt alusta saakka, miten hyvin whippet kulkee vierellä. Tässä vaiheessa lenkit ovat olleet vielä maltillisia, lähinnä ympäristöön tutustumista.

Tulihan tuossa testattua koiran hyytyminenkin, kun kävelimme Puumalassa postilaatikolle kaksi kilometriä suuntaansa kevyessä pakkalumessa. Jouduin kantamaan väsynyttä herraa noin kilometrin verran. Kyllä uni maistui kun pääsimme perille mökkiin. 

Tarpeiden teko ulos onnistuu liian harvoin. Kun koira nousee uniltaan niin eikun ulko-ovi auki ja pihalle. Onneksi tänä päivänä kaupasta löytyy käteviä imualustoja lattialle. Tosin joka kerta tähtäys ei osu maaliin saakka. Talouspaperia kuluu ja moppi heiluu lähes päivittäin. 

Autoilu on lähtenyt sujumaan paremmin kauppareissujen kautta. Reilun kokoinen ja turvallinen kuljetushäkki on keskeinen tekijä. Siinä Väinö mahtuu kulkemaan täysikasvuisenakin. 

Kissamme Tikru on osoittanut viisautensa. Väinö tekee mielellään tuttavuutta kovaäänisesti ja varsin vauhdikkaasti. Kissa vaan katsoo rauhallisesti kyyryssä sängyn alla. Sihinää kehiin ja jos sekään ei auta niin nopea tassun sipaisu. Pari kertaa Väinö on ottanut iskun kuonoonsa ja muistaa sen hetken aikaa. Seuraavana päivänä sama uudelleen. Pentu on pentu ja oppirahat on maksettava. Toivottavasti sopu löytyisi jossain vaiheessa. 

Kädet ovat ajoittain naarmuilla, koska pentu ottaa suuhunsa kaiken. Välillä laitamme kaverin arestiin rauhoittumaan, mikäli meno villiintyy. 

Kokonaisuudessaan olemme erittäin tyytyväisiä kotieläinten tuomaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Kissa on itsenäinen ja koira kulkee uteliaana mukana joka paikkaan. Kun vaan muistaisi johdonmukaisuuden ja hellyyden. 

Väinö ulkoilee mielellään.

Vastaa