Kehitymme Uudenmaan kärkikaupungiksi

Kehitymme Uudenmaan kärkikaupungiksi

Mitä tämä kevät tuokaan mukanaan? Ainakin isoja ja merkittäviä päätöksiä hyvinkääläisten kannalta. Kouluverkko ja Sveitsi.

Kommentteja ja palautetta on tullut kiitettävästi. Paikallislehti Aamupostissa olemme käyneet vilkasta keskustelua Sveitsin alueen kaavoituksesta ja rakentamissuunnitelmista.

Ymmärrän että luonto on tärkeä meille kaikille. Metsää ja puita meillä riittää. Kehittyvä Hyvinkää tarvitsee investointeja ja sitä kautta palvelut pysyvät 2020-luvun kuosissa. Kun haluamme kehittyä on tehtävä päätöksiä. Vellominen vie alaspäin.

Ratkaisut saavat aina aikaan vastustusta, se pitää hyväksyä. Meillä on kuitenkin niin paljon hyvää että oikein pitäisi tuulettaa kunnolla. Arvostammeko tätä ja annammeko kiitoksen sanan kuulua? Liian harvoin. Haluamme pitää nykyiset asukkaat tyytyväisinä sekä saada lisää muuttajia Hyvinkäälle. On aika päättää ja mennä eteenpäin. Peruutuspeiliin katsominen ei kehitä. Vanhojen muistelulla jarrutamme kehitystä.

Palveluverkko eli koulujen tulevaisuus ottaa koville. Siitä päättää kaupunginvaltuusto 28.5.2018. Kaiken moottorina on Hangonsiltatalo. Lukio, aikuislukio ja Hyvinkään opisto aloittavat Hangonsiltatalon hulppeissa tiloissa elokuussa 2020. Rentto rakentaa viereen liikunnan monitoimihallin, joka yhdistetään Hangonsiltataloon käytävällä. Musiikkiopisto muuttaa monitoimihalliin.

Mitä muille kouluille tehdään? Sveitsin lukion tiloihin muuttaa Härkävehmaan koulu, jonka tontille rakennetaan kerrostaloja. Aseman koulu loppuu koulukäytöstä. Mitä tehdään Hykin lukion kiinteistölle? Hyvä sijainti, myydään tontti rakentajille. Tämä on selkein vaihtoehto.

Hyvinkään keskustan tonttien kysyntä on kovaa. Ilolla kuuntelen ja katselen kerrostalojen nousua Hangonsiltaan. Rentto kaavailee maamerkiksi kunnon tornitaloa aseman lähelle. Juuri näitä tarvitaan. Isoja, puoleensavetäviä hankkeita. Emme halua jäädä tuppukyläksi vaan kehitymme Uudenmaan kärkikaupungiksi.

Kuntalaisten kuulemistilaisuuksia on ollut riittävästi ja palautetta on annettu. Nykyisten palvelujen kylkeen sopisi perinteinen hymynaama-laite. Asiakas painaa nappia välittömästi käyntinsä jälkeen. Tykkään, en tykkää tai en osaa sanoa. Vai miten olisi Hyvinkää-äppi? Reksi saa jäädä tai ulos.

Vastaa