Kelpaanko sellaisena kuin olen?

Kelpaanko sellaisena kuin olen?

Painaako makkarat vyötärölläsi? Ahdistaako ylipainosi? Liiku hyvä ihminen. Näitä mainoksia saa lukea kesän jälkeen urakalla lehdistä ja sosiaalisesta mediasta. Helpommin sanottu kuin tehty.

Pitäisi syödä vähemmän kuin kuluttaa. Ihmedieetit eivät kanna montaakaan viikkoa. Tavoite tulisi olla koko elämän mittainen, elämäntapa. Muutos on vaikea paikka. Tottumukset ohjaavat syömistä ja liikkumista ja vanhoista tavoista poisoppiminen on epämukavaa.

Sporttisuuden ja hoikkuuden muoti puskee jokaisesta tuutista silmille. Sitä vertaa herkästi itseään muihin. Teini-iässä se voi ahdistaa ja aiheuttaa ongelmia itsetunnon kehittymisessä.

Kelpaanko minä sellaisena kuin olen? Kelpaat. Aivan varmasti. Olemme onneksi erilaisia ja meitä kaikkia tarvitaan.

Mikä on terveydelle hyväksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Kuinka voit? Kysymyksiä ja vastauksia olisi hyvä pohtia yhdessä luotettavan ihmisen kanssa. Liian usein jäämme yksin miettimään emmekä löydä sopivaa polkua eteenpäin. Kuunnellaan, tuetaan ja kannustetaan nätisti kanssaihmisiä. Pieni muutos elämäntavoissa voi avata uuden mahdollisuuden hyvinvointiin.

Ihmisten elämäntilanne vaihtelee vuosittain ja se vaikuttaa hyvinvointiin merkittävästi. Kun elämä on tasapainossa opiskelun, työn, perheen ja vapaa-ajan harrastusten kesken, ihminen voi hyvin. Kuinka monella on näin? Elämä on yhtä tasapainoilua. Hyvä arki auttaa, se on päivien perusta. Kun sinulla on mieluisa opiskelu-tai työpaikka niin sen varaan on hyvä rakentaa päivärytmi ja tulevaisuus.

Oleellista on että ei jäädä kotiin makaamaan, sillä se on loputon suo, josta ei hevillä nousta. Lähteminen on kaiken a ja o. Sinulla on määränpää ja kellonaika minne mennä. Toimeliaisuus ja aktiivisuus pitää mielen ja kropan kunnossa. Monet sosiaaliset suhteet muodostuvat läheisten kollegojen verkostoissa, joihin törmäät tasaisesti päivästä toiseen. Hyvän kierre vetää mukaansa.

Vastaa