Koerumba koettelee

Koerumba koettelee

Koeviikot, uusintakokeet ja ylioppilaskirjoitukset. Tuskin selviäisin enää lukiosta ehjin nahoin. Paineita ja keskittymistä vaaditaan nykyajan nuorilta toden teolla. Osalla nuorista paha olo tulee esiin univaikeuksina, syömishäiriöina tai masentumisena.

Toisaalta lukion aikana nuori oppii valmistautumaan tuleviin koitoksiin jakso jakson jälkeen paremmin. Tai sitten hän harjaantuu käyttämään positiivista laiskuutta ja onkimaan osuvimmat tärpit kurssien sisällöstä. Uuden jakson alkaessa käytävillä näkyy vapautuneita ilmeitä. Ohi on ja uudet kurssit ovat alkamassa.

Matkan varrelle mahtuu onnistumisia ja epäonnistumisia. Meidän aikuisten tehtävänä on tukea nuoria, kävi kokeissa miten kävi. On opeteltava käsittelemään pettymyksiä rakentavalla mielellä. Välillä se tuottaa tuskaa. Pitkässä juoksussa mieli vahvistuu.

Opettajille on lukuvuoden aikana huikea määrä kokeiden tekemistä, korjaamista ja valvontoja. Perustehtävä opetus on kuitenkin keskeisin tehtävä. Sen opettajat tekevät korkealla ammattitaidolla. Siinä ohessa pitäisi vielä kohdata nuori kannustavalla tavalla. Ja pitää hyvät välit vanhempiin. Kova homma.

 

 

Vastaa