Koulut venyvät ja joustavat koronan keskellä

Koulut venyvät ja joustavat koronan keskellä

Joustoa, venymistä ja nopeita päätöksiä. Korona-arki on vaatinut koulujen ja oppilaitosten opettajilta sekä henkilökunnalta uskomattoman paljon.

Hyvinkäällä viimeisin säätö tehtiin Keusoten antaman suosituksen mukaan. Olimme valmistelleet ja varanneet Martinhallin yhteiseen ylioppilasjuhlaamme lauantaiksi 29. elokuuta. Kaikki näytti hyvältä kunnes tuli muutos. Väkeä on vähennettävä, jotta terveys ja turvallisuus säilyy. Ei muuta kun palaveri pystyyn ja uusi suunnitelma kehiin.

Red Carpetin joustava organisaatio antoi käyttöömme Hyvinkääsalin. Treenit pidämme kahdessa erässä perjantaina 28. elokuuta ja juhla myös kahdessa ryhmässä lauantaina 29. elokuuta. Yleisöä ei voi ottaa mukaan juhlaan. Kukitamme, puhumme ja musisoimme ylioppilaille rehtorien, ryhmänohjaajien ja musiikkiryhmän toimesta. Tilaisuus videostreemataan ja siitä tehdään tallenne.

Ilman ammattitaitoista henkilökuntaa ja jokaisen loistavaa palveluasennetta emme olisi tässä. Jos koronasta etsii joitakin positiivisia seurauksia, niin ainakin ihmisten yhteistyö ja toisen jeesaaminen ovat lisääntyneet. Digiloikka otettiin yhdessä yössä maaliskuussa.

Etäopetusvalmiudet ovat nyt aivan eri tasolla kuin ennen koronaa. Näitä oppeja otamme varmasti pysyvään käyttöön. Toki opiskelijan kohtaaminen on ykkösasia aina. Kesän jälkeen tuntui todella hyvältä nähdä livenä ihmisiä. Myös hyvä kouluruoka maistui mahtavasti elokuussa koulujen alettua. Verovaroin maksettava peruspalvelu, jota osataan arvostaa vieläkin enemmän.

Pidämme koko päivän kaikkia lukion ovia auki, jolloin nuoret kulkevat siipien päädyistä sisään ja ulos sekä pääsevät suoraan luokkiin istumaan.  Toivotaan että pysymme terveinä ja korona hellittää otteestaan.

Näyttää siltä että elämme vielä pitkälle ensi vuoden puolelle valmiustilassa, vuorotellen lähi- ja etäopetusta. Syyskuun 14. päivän alkaa ylioppilaskirjoitukset. Toivon abeille ja opettajille myönteistä energiaa ja menestystä. 

Vastaa