Kyllä me olemme hyviä

Kyllä me olemme hyviä

Joulun ajan pyhät on ladattu akkuja. Perinteen mukaan jouluna syödään ja juodaan paljon. Havaittavissa on jopa ähkyä ja väkivaltaa. Moni meistä havahtuu. Enää ei jaksa. Tarttis tehdä jotakin.

Uuden vuoden kynnyksellä on jälleen hyvä miettiä uuden vuoden kuvioita. Mitä vuosi 2017 tuo tullessaan?

Nyt meillä suomalaisilla on syytä yhteiseen juhlaamme. Suomi täyttää 100 vuotta. Jo nyt tuntuu siltä että olemme isompia kuin todellisuudessa olemmekaan. Yhteisöllisyyden voima tuntuu luissa ja ytimissä. Me-henki huokuu. Kyllä me olemme hyviä. Niin olemmekin.

Itse en aikonut tehdä sen suurempia uuden vuoden lupauksia. Jatkan hyvää perusarkea päivästä toiseen, kuten jo niin monena vuotena. Elämäntaparemontit olen tehnyt vuosia sitten. Pientä säätöä ja tarkistuksia teen tarpeen mukaan.

Moni saa elämälleen uuden vaihteen juuri uutena vuotena. Netti ja lehdet ovat pullollaan terveysspurtteja, laihdutusta ja kuntokuureja. Parin viikon tehotreeni saa aikaan tuloksia. Pysyvä muutos vaatii vähintään vuoden mittaisen systemaattisen harjoittelun, jotta siitä tulisi elämäntapa.

Tavoitteena tulisi olla ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen tasapainotila. Polkuun kuuluu vastoinkäymiset ja tappiot. Niistä selviäminen vahvistaa ihmistä kokonaisuutena. Sitkeys ja määrätietoisuus palkitaan.

Onnellinen ja tasapainoinen ihminen nauttii elämästään. Hän levittää hyvää oloaan muihin ja saa aikaan positiivisen ilmapiirin. Suomi 100 vuotta on oiva merkkivuosi miettiä ja toteuttaa suomalaisten yhteistä ponnistelua parempaan elämään. Meillä on hyvä maa ja meillä on paljon hyvää. Miksi me voivottelemme ja kuljemme suupielet alaspäin?

Kun tähän lisätään vielä Hyvinkään 100-vuotisjuhlat niin vuodesta 2017 on tulossa kerrassaan huikea. Hyvinkää,  pohjoisen Uudenmaan tasaisesti kasvava keskus. Iloitaan tästä yhdessä ja ollaan aidosti ylpeitä Suomesta ja Hyvinkäästä. Tämähän on pelkästään positiivinen vuosi. Ilon ja onnen hetket antavat meille voimaa. Antaa ketsuppipullon purskahtaa auki ilon kautta.

 

Vastaa