Mahtipontinen tunnelma

Mahtipontinen tunnelma

Eduskuntatalon pylväät ja portaat vangitsevat katseen ja pysäyttävät ohikulkijan. Suomen ykkösrakennus.

Matkustimme junalla Hyvinkäältä Helsinkiin vaalipäällikköni Sami Matikaisen kanssa lumisateisena tiistaina. Tunnelma oli loistava, koska saimme erinomaista palvelua asemakahvilassa Hyvinkäällä.

Turvatarkastus sujui näppärästi ja tovi siitä niin eduskunta-avustaja Antti Pynttäri riensi ala-aulaan meitä tervehtimään.

Antin perässä kävelimme muutamien portaiden ja käytävien kautta ryhmätyötilaan, missä tapasimme kansanedustaja Veera Ruohon. Hän on todellinen energiapakkaus. Hymyä ja puhetta riittää. Savolaistaustasta on pelkkää etua. Ymmärsimme hyvin toisiamme.

Saimme Veeralta osuvia vinkkejä vaalityöhön, sovimme yhteisestä tilaisuudesta ja kuulimme kommentteja kansanedustajan työn iloista ja suruista.

200 edustajaa on kuin suomalaiset tiivistettyinä pienempään otokseen. Erilaisia ihmisiä yhteisten asioiden parissa. Oleellista on sivistynyt käytös joka tilanteessa. Ihminen ihmiselle.

Rupattelun jälkeen otimme muutamia valokuvia historiallisella paikalla valtion suurmiesten patsaiden rinnalle. Tunnelma oli rauhallinen ja koskettava. Iso remontoitu talo ja kannustavia ihmisiä ympärillä. Hyvä pöhinä.

Vastaa