Mikä on kun ei kulje?

Mikä on kun ei kulje?

Loppupeleissä tulos ratkaistaan korvien välissä. Voima ja tekniikka ovat monella urheilijalla samalla tasolla. Fyysistä voimaa on helppo treenata. Toinen pärjää tiukassa paikassa ja toinen ei. Henkinen kantti ratkaisee.

Tänään meillä oli lukiossa mielenkiintoinen luento aiheesta henkinen valmennus. Rehtori Lasse Luostarinmäki on kouluttautunut aiheeseen ja työskennellyt pitkään urheilijoiden apuna. Nimenomaan apuna henkisen kunnon kehittäjänä.

Lukion huippu-urheiluvalmennettavat nuoret kuuntelivat esitystä keskittyneinä. Tuossa iässä kun oppii keskittymään ja asettamaan tavoitteita, se palvelee myös muuta elämää. Keskittyminen harjoituksiin. Niinpä. Monesti treeneihin mennään vähän kevyemmällä sykkeellä, kun ei tää ole vielä tosipeli. Treenejä tehdään päivittäin ja pelejä on vain pari viikossa. Ei ole ihme että peleissä iskee kipsi päälle ja puristetaan mailaa just maalintekotilanteessa.

Luostarinmäki kertoi osuvasti unelmoinnin tärkeydestä. Kun tavoittelee suurta, se on hyvä sanoa ääneen ja kirjata ylös. Ponnistelumme alkaa suuntautua unelmaa kohti.

Epäonnistumisten rakentava analysointi valmentajan kanssa vie urheilijaa eteenpäin. Mokailut ja rökäletappiot kasvattavat. Jos ei koita, ei voita.

Olen kuunnellut Luostarinmäen tarinoita useaan kertaan. Tuntuu mukavalta kun jokaiselta luennolta pystyy noukkimaan jyväsiä päähän. Elämän mittasuhteita oppii katsomaan laajemmalla skaalalla. Ehkäpä myös korvien väli on kypsynyt.

wp_20161006_14_36_26_pro

Rehtori Lasse Luostarinmäki luennoi henkisestä valmennuksesta.

Vastaa