Museo on terveysteko

Museo on terveysteko

Kesän lopulla sain lukea Twitteristä mieluisan kutsun. Hyvinkään kaupunginmuseon intendentti Susanna Eskola kutsuin paikallisia poliitikkoja ja kaupunginvaltuutettuja töihin museoon.

Pois mukavuusalueelta ja eikun vastausta kehiin, olen tulossa mielelläni. Meidän päättäjien on korkea aika jalkautua ja tutustua kunnolla kotikunnan palveluihin ja ihmisiin.

Pari päivää ennen h-hetkeä pyöräilin Villatehtaan kautta kaupungintalolle kaupunginhallituksen kokoukseen ja samalla reissulla tarkistin missä sijaitsee ovi Q3 ja kaupunginmuseo. Reitti on syytä opetella etukäteen sillä töistä ei saa myöhästyä.

Muutamia vuosia sitten olin reksi-tetissä Keskon silloisessa pääkonttorissa Katajanokalla ja kävelin harhaan. Hiki pinnassa saavuin myöhässä töihin. Ei hyvä.

Museotyö sai mukavasti positiivista huomiota sosiaalisessa mediassa. Hyvinkään valtuutetuista 8 käytti mahdollisuutta hyväkseen. Harvalla työntekijällä on tilaisuutta irrottautua perustyöstään päiväksi. Aina kun on mahdollisuus, kannattaa käydä kylässä, sillä oma ajattelutapa laajenee ja oppii ymmärtämään muita toimijoita.

Intendentti Susanna Eskola on innostunut työntekijä, joka veti meidän poliitikot työn touhuun tuosta vaan. Suunnittelimme tulevaisuuden kaupunginmuseoita Hyvinkäälle. Mitä, kenelle, missä?

Nykyiset kokoelmatilat Villatehtaan alakerrassa ovat loistavat ja tilavat. Näyttelytila puuttuu. Paras paikka olisi Villatehtaalla aivan Villa Artun vieressä. Korkeaa ja avointa tilaa, mikä sallisi kahvilan ja hengailupaikan sopivasti viereen. Saataisiin todellinen kansalaisten olohuone, joka olisi auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Museo on todellinen terveysteko, henkinen elämänlaatu jalostuu. Nyt on tehtävä päätös rakentaa kaupunginmuseon näyttelytilat Villatehtaalle, kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen miljööseen. On ajateltava isosti ja kymmeniä vuosia eteenpäin.

Hyvinkään kaupunginvaltuutettuja intendentti Susanna Eskolan opissa.

Kaupunginmuseon kokoelmatilat ovat valoisat ja toimivat.

Vastaa