Olen saanut palautetta kuntalaisilta myönteisyydestäni. Sekä positiivista että negatiivista. Luonteelle on vaikea tehdä mitään radikaalia muutosta.
Olen saanut kotoa kannustavan ja myönteisen kasvatuksen. Samaa yritän viestiä läheisilleni. Kollegat ja kuntalaiset ovat saaneet myös osansa. Toisia myönteinen puhe ja kirjoittaminen ärsyttää.
Myönteisyys on tosiasioiden ja ongelmien tunnustamista. Todetaan asia tai haaste ja mietitään miten voisimme sen ratkaista. On turha jäädä voivottelemaan. Tartutaan härkää sarvista ja hoidetaan homma kuntoon. Välillä tulee takkiin. Tekevälle sattuu. Kun oikein yrittää niin pitkässä juoksussa se palkitaan. Periksi ei kannata antaa.
Jaksaminen tämän päivän yhteiskunnassa on monille haaste. Ruuhkavuosia elävä kolmekymppinen uraohjus on kovilla. Opiskelu on takana, jalka tiukasti työpaikan oven välissä, perheen perustaminen kutkuttelee ja monia harrastuksia pitäisi ehtiä suorittaa. Älypuhelimeen on laitettu päivien aikataulu jopa ruokailuineen. Syödäkin pitäisi. On hienoa olla tehokas. Ihan oikeesti onko?
Kiireistä elämänrytmiä ihannoitiin ennen. Olet aina menossa ja tehokas. Ei ole ihme jos uupumus iskee. Ihminen ei ole kone. Väsymys laittaa yksilön pinnan kireälle ja positiivisuuden valtaa kyynisyys ja negatiivisuus. Kun ei jaksa niin ei jaksa.
Onneksi nykyään on herätty miettimään ihmisen hyvinvointia. Elämänhallinta, rauhoittuminen, yksinkertaistaminen ja myönteisyys ovat tämän päivän teemoja.
Mieleeni tulee kollegani jo vuosia sitten lanseeraama ohje imurointiin. Yleensä meillä on tapana imuroida väsyneenä ja kiireessä. Pölyt jäävät nurkkiin. Ohjeena on antaa imurin tehdä työ. Suhina kuuluu kun rauhallisin liikkein muruset ropisevat letkua pitkin säiliöön. Siivouksesta voi tehdä miellyttävän kokemuksen. Varaa tarvikkeet hyvissä ajoin esille. Syö välipala. Laita musiikkia soimaan. Ja eikun hommiin. Lopputuloksena on siisti koti ja hyvä mieli.
Vastaa