Omaisuuden myynnillä katetta investointeihin

Omaisuuden myynnillä katetta investointeihin

Rahat ovat tiukassa. Hyvinkään kaupunki kehittyy ja investoi vahvasti tulevaisuuteen.

Sairaalan uusi osa valmistui viime syksynä. Hangonsiltaan nousee parhaillaan Kipinä, missä toimivat lukio ja opisto. Metsäkaltevan peruskoulun peruskivi muurattiin 29.5.2019. Uimalan laajennusosan rakentaminen käynnistyy syyskuussa.

Kymmenien miljoonien arvoisia kohteita. Tärkeintä on rakentaa terveitä ja pitkään kuntalaisia palvelevia rakennuksia, jotka edustavat 2020-luvun huippumodernia vaatimustasoa ja ovat muunneltavissa käyttäjäryhmien mukaan erilaisiksi oppimistiloiksi digitaalisuutta hyödyntäen.

Samalla kun rakennamme uutta, on luovuttava vanhoista heikkokuntoisista kiinteistöistä ja laitettava tontti asuinkäyttöön. Se on konkreettisin keino saada kaupungin kassaan euroja.

Härkävehmas, Sveitsi ja Hyk poistuvat koulukäytöstä noin puolentoista vuoden kuluttua. Rakennetaan asuntoja tilalle. Rahaa tarvitaan ja turhiin ylläpitokuluihin meillä ei ole varaa.

Maltetaan sen aikaa kun Rentto Oy:n rakentama monitoimiareena kohoaa Kipinän viereen Hangonsiltaan. Tarvitsemme lukioiden liikuntasaleja siihen saakka.

Linjalan kiinteistö ja tontti on myytävä. Samalla koko Uudenmaankadun alkupää on rakennettava uusiksi. Ylöspäin ja korkealle. Se on kaupungin keskustan moderni ilme ja vaatimus, jotta näytämme kehittyvältä kaupungilta ja houkuttelemme uusia veronmaksajia Hyvinkäälle. Samalla olisi uudistettava Kauppalankadun matalat ja kulahtaneen näköiset liikekiinteistöt uuteen kuosiin.

Kerrostalojen yhteyteen on varattava tarpeeksi autopaikkoja. Suomi ja Uusimaa on pitkien etäisyyksien aluetta ja kumipyöräliikenne on turvattava. Monessa taloudessa on useampi kuin yksi auto. Toki julkista liikennettä on tuettava ja kehitettävä rinta rinnan.

Kun ihminen saa työpaikan niin hän katsoo tarkasti mikä on kunnan veroprosentti. Sitä emme voi nostaa. Valtuustokauden tavoitteena ryhmällämme on ollut jopa veroprosentin alentaminen. Tässä taloudellisessa tilanteessa nykytaso 19,75 % on riittävä.

Hyvinkää on suurin maksaja Keusotessa. Nämä kulut on saatava kuriin ja niitä pitää tarkastella kriittisesti. Keusoten kuntayhtymämalli on kallis mutta toimiva. Oikeastaan malli koko Suomelle soteasioissa.

Miksi Hyvinkäälle ei muuta lisää ihmisiä asumaan? Meillä on erinomaiset palvelut, tiivis kaupunkirakenne, ei ruuhkia, upea luonto ja Suomen parhaat tapahtumat. Ihan oikeasti.

Kaupunkimme tiedotus ja markkinointi on ottanut aimo askeleen nykyaikaisempaan suuntaan. Paikallislehti, netti ja some laulavat Hyvinkäästä hyvää. Ihmiset kohtaavat ja keskustelevat Hyvinkäästä. Tervetuloa tutustumaan, tekemään työtä ja asumaan.

 

Vastaa