Onneksi on töitä

Onneksi on töitä

Väsymyksen huokaus on joskus paikallaan. Työviikon lopulla takki on yleensä tyhjä. Keho ja mieli on rääkätty loppuun.

Huokaisussa on annos tyytyväisyyttä. Annoin kaikkeni ja nyt on onnellinen olo. Tätähän varten olen opiskellut. Hienoa että on hyvä työpaikka. Työ on oleellinen osa elämäämme. Se vie suuren osan ajastamme. Meidän täytyy itse ja yhdessä tehdä työstä hyvä kokemus. Silloin jaksaa paremmin.

Hyvinkäällä on hyvä tehdä työtä. Turvallinen ja itsenäinen kaupunki. Johto auttaa ja tukee. Meillä on kaikki mahdollisuudet kehittyä yhdeksi joukkueeksi, joka menee samaan suuntaan. Team Hyvinkää on realistinen tavoite.

Olen koukussa työhön. Rehtorin hommissa on kokonaistyöaika. Työn voi tehdä tarvittaessa milloin ja missä vaan. Kännykkä, läppäri ja iPad toimivat loistavasti ympäri maailmaa, jopa Savossa. Vanha lukiorakennus tuntuu mukavalta. Lauantaiaamuna kuittasin hälyt pois päältä klo 7.59. Hiljainen talo antaa miettimisrauhaa. Tosin olin menossa kuntosalille.

Opettajien huoneessa ja luokassa palaa usein valo iltaisin ja viikonloppuisin. Monet kollegat tekevät työtään lukiossa arjen ulkopuolella. Keskittyminen voi olla tehokkaampaa töissä kuin kotona. Kokeiden korjaaminen, kurssien valmistelu ja projektityöt vievät paljon aikaa ja voimia. Palkkaus on jäänyt menneelle vuosituhannelle. Opettajan palkka perustuu pidettyihin kursseihin ja muuhun työhön. Työ on oikeasti paljon enemmän.

Sähköinen opetus ja oppiminen, viestintä Wilmassa ja sähköpostilla, oppimisen tuen kehittäminen, turvallisuustyö, yhteistyö korkeakoulujen kanssa ja huoltajien tapaaminen ovat osa tämän päivän opettajien työtä kaikissa kouluissa ja oppilaitoksissa. Kaikki työ tähtää yhteen tavoitteeseen. Nuoren tukeminen ja kehittäminen kunnon kansalaiseksi.

Työ on rajattava. Viestejä ja pyyntöjä kilahtaa koneelle ympäri vuorokauden. Itsensä johtaminen on vaikeinta. Kaikki lähtee oman pään siivoamisesta. Ja sitä kautta oman elämänhallinnan ja kalenterin järjestämisestä. Ihminen ei ole  kone. Aamuharjoitus on tehty. Työpaikka antoi jälleen energiaa.

wp_20161008_08_07_01_pro

Lukio on turvallinen työpaikka.

wp_20161008_08_04_48_pro

Seisomatyöpiste lopetti selkäkivut.

wp_20161008_08_16_05_pro

Vanha ja toimii edelleen.

wp_20161008_08_17_07_pro

Kokenut kroppa vaatii säännöllistä treeniä.

 

 

 

 

 

Vastaa