Hämeenlinnan Pallokerho on jääkiekon Suomen mestari 2019. Tämä on varmaan kaikkien tiedossa.
Jääkiekko on ykkönen maamme mediassa. Liiga ja maajoukkue saavat paljon palstatilaa printissä ja sähköisessä mediassa. Somessa huippuhetket ja kommentit leviävät salamannopeasti älykännyköiden ruudulle.
Miten on mahdollista, että Hämeenlinnasta voi tulla maamme paras jääkiekkojoukkue? Viime syksynä joukkue asetti tavoitteekseen pääsyn kuuden parhaan joukkoon.
Mahtiseurat Kärpät ja Tappara ovat hallinneet liigaa mielin määrin keväästä toiseen. HPK pudotti molemmat seurat kanveesiin loppukahinoissa.
Kuin veljet keskenään, sitkeä kuin tilliliha, hyökkäävä pelitapa, huippumolari, pienen kaupungin suuri yhteishenki, joukkuehenki, yhteen hiileen puhaltaminen, armoton työnteko, matalalla profiililla, luistimet ja lapa kiinni jäässä. Erinomaista tekemistä, josta voisimme ottaa mallia joka iikka.
Olen vuosien mittaan nähnyt läheltä, miten monet lahjakkaat nuoret siirtyvät Hyvinkäältä Hämeenlinnaan jääkiekon perässä A-nuorten joukkueeseen. Osa heistä muuttaa asumaan ja opiskelemaan kiekon perässä Hämeenlinnaan, osa kulkee Hyvinkäältä päivittäin treeneihin 50 km suuntaansa. Pitkiä päiviä ja kouluhommatkin on hoidettava maaliin saakka.
Hyvinkään Jää-Ahmat tekee vahvaa perustyötä kasvattajaseurana, josta on hyvä ponnistaa SM-tasolle ja aina maajoukkueeseen saakka.
HPK:ssa vilisee ja on pelannut tuttuja nimiä talousalueeltamme, kuten Otto Paajanen Lopelta, Jaakko Kuusisto, Jari Sailio, Petteri Wirtanen ja Ukko-Pekka Luukkonen Hyvinkäältä. Päävalmentaja Antti Pennanen on syntynyt Hyvinkäällä ja asuu nyt Hausjärvellä. Fysiikkavalmentaja Timo Turunen on Savon syvien metsien lahja suomalaiselle jääkiekkoilulle, koulukaverini Varkaudesta.
Ilolla havaitsin mestarijoukkueen pelipaidoista hyvinkääläisen pörssiyhtiön nimen, Konecranes Oyj, joka toimii myös Hämeenlinnassa. Pitkä sarja vaatii vankan taloudellisen pohjan.
Nyt aloitetaan valmistautuminen uuteen kauteen aivan eri lähtökohdista kuin pitkään aikaan.
Vastaa