Päätetään eikä jahkailla

Päätetään eikä jahkailla

Hyvinkään kouluverkko on muutoksen kourissa. Hyvä niin, sillä olemme jämähtäneet jälkeen monista muista kaupungeista.

Digitaalisuus, monimuotoisuus, muunneltavat tilat ja monikäyttöisyys ovat nykyajan vaatimuksia. Kohta siirrymme 2020-luvulle ja osa meistä haikailee vielä 1970-luvun pitkiä käytäviä ja naulakoita. Kiitos Hyvinkään sivistystoimelle palveluverkon erinomaisesta valmistelusta ja selkeistä vaihtoehdoista, jotka esiteltiin kuntalaisille kaupungintalolla 5.3.2018.

Liipasimella on neljä koulua. Härkävehmaan koulu, Aseman koulu, Sveitsin lukio ja Hyvinkään yhteiskoulun lukio. Nämä rakennukset ovat huonossa hapessa eivätkä vastaa tämän päivän opetustyön vaatimuksia.

A-vaihtoehdossa puretaan Härkävehmaan ja Aseman koulut ja tehdään Sveitsin lukiosta yläkoulu remontoimalla tai rakentamalla kokonaan uusi koulu. Samalla Tapainlinnan koulua laajennetaan. Vaihtoehdossa B Härkävehmaan koulu puretaan, mutta Aseman koulu jätetään koulukäyttöön remontoimalla tai rakentamalla uusi koulu. Tapainlinnan ja Puolimatkan kouluja laajennetaan.

Molempien ratkaisujen kustannusarviot valmistuvat maaliskuun aikana. Käsittely etenee opetuslautakuntaan, kaupunginhallitukseen ja lopulta kaupunginvaltuuston päätettäväksi 28.5.2018.

Pitämällä palvelut ajan tasalla, voimme lisätä Hyvinkään vetovoimaa asuinpaikkana. Vielä keskeisempi asia on veroprosentti ja työpaikat. Tämän valtuustokauden yksi tavoite on laskea Hyvinkään veroprosenttia nykyisestä 19,75 % 0,25 %. Asuntoja ja tontteja meillä riittää, lapsia, nuoria ja aikuisia tarvitaan lisää.

Hangonsiltaan on jo noussut ensimmäiset asuinkerrostalot ja lisää jyskytetään. Uusi monitoimitalo, missä toimivat lukio, aikuislukio ja Hyvinkään opisto valmistuu elokuussa 2020. Samaan aikaan viereen nousee Rentto Oy:n rakentama liikuntahalli. Uusi ja nykyaikainen sivistyksen kehto kohoaa lähelle kaupungin keskustaa. Näin myös pääradan länsipuoli saa tarvitsemaansa nostetta.

Oleellista on että tehdään päätös eikä venytetä ratkaisua. Laitetaan kaivinkoneet töihin. Nyt rakennetaan uudet oppimisympäristöt lapsille ja nuorille, tulevaisuuden veronmaksajille. Lisäksi opettajat ja henkilökunta pääsevät työskentelemään terveellisissä taloissa.

Vastaa