Pidetään kivaa ja vedetään täysillä

Pidetään kivaa ja vedetään täysillä

Tässä sinulle ohje. Rokkaa enemmän, elä hetkessä, älä käytä kännykkää kokouksissa.

Mentaalivalmentaja Melina Niemi piti uskomattoman piristävän ja energiaa täynnä olevan luennon Hyvinkään lukiolaisille. Hyvinkääsalin puitteet olivat edukseen motivoivaan ja voimia antavaan hetkeen. Nuoret ja opettajat kuuntelivat innoissaan. Tästä opimme kaikki.

Liian moni ihminen ajattelee negatiivisesti opiskelustaan ja työstään. Sunnuntaina ahdistuminen ja univaikeudet ovat huolestuttavia merkkejä. Miten selviän tulevasta viikosta? Väsyttää jo valmiiksi. Negatiivisuus valtaa mielen ja kehon. Töihin raahaudutaan suu mutrussa. Tulevasta viikonvaihteesta haaveillaan jo alkuviikosta. Ei hyvä. Tätä ei jaksa kukaan kovin kauan.

Rokkaa Jaakko. Ota räväkämpi asenne kaikkeen. Koko kropan on oltava työssä mukana. Ilon kautta uuteen nousuun. Avoimin mielin ja kaikkia kannustaen hoidamme homman kuntoon. Me pystymme siihen.

Tavoitteet ja unelmat tulee olla riittävän korkealla. Sarjan kymmenettä sijaa ei kannata laittaa tavoitteeksi. Mestaruus. Se pistää ponnistelemaan koko porukan. Niemen mukaan voittaminen on asenne – ja valintakysymys. Pidetään kivaa ja vedetään täysillä, toimii paremmin kuin hissuttelu.

Jätä kännykkä pois palavereista. Paha paikka. Olen tottunut ja kiintynyt älypuhelimeen. Kuten niin moni muukin. Somen päivitys, sähköpostit ja Wilmaviestit. Kokouksen aikana pystyy sähläämään kaikkea muuta kuin keskittymään asiaan. Ei todellakaan pysty. Aivot vaativat rauhaa ja keskittymistä. On epäkohteliasta puhujia kohtaan olla ikään kuin kuuntelisi.

Kännykän jatkuva vilkuilu on tapana niin lukiolaisilla kuin kansanedustajillakin. Haluamme elää liian reaaliajassa. Aivoja kannattaa säästää. Työn rajaaminen on ehdoton edellytys jaksamiselle. Yöunesta ei voi tinkiä. Kotiin mennessäsi syö ja lepää rauhassa. Uutisten ja somepäivitysten lukeminen ei rentouta. Anna aikaa itsellesi palautua ja uudistua.

Tein vahvan lupauksen ison kuulijajoukon edessä. Lupasin että en räplää kännykkääni kokouksissa. Koville ottaa. Ensimmäinen palaveri abien kanssa onnistui. Pysyin lujana. Tästä se lähtee.

Menestyksen portaat.

Vastaa