Savolaiskiintiö täynnä

Savolaiskiintiö täynnä

Hyvinkäälle on helppo tulla ja asettua asumaan. Etelään muutetaan parempien työ-ja opiskelumahdollisuuksien takia. Uusimaa ja Helsingin vireä vetovoima ruokkii hyvää laajalla säteellä. Helsinki – Tampere-akseli on Suomen kasvukäytävä.

Aloitin työni rehtorina Hyvinkäällä aprillipäivänä 1.4.1999. Varsin osuva päivä. Tosijuttu. Sitä ennen olin käynyt Hyvinkäällä ainoastaan työpaikkahaastattelussa. Oli helppo aloittaa täysin puhtaalta pöydältä. Pikkuhiljaa opin tuntemaan ihmisiä ja palveluita niin Hyvinkäältä kuin lähialueilta. Perheeni muutti perässäni toukokuun alussa.

Vaivattomuus kuvaa mielestäni parhaiten Hyvinkäätä. Sopivan kokoinen ja tasaisesti kasvava kaupunki. Ei ole ruuhkia ja pyörällä tai jalan pääsee miltei kaikkialle sopivassa ajassa. Puistoja, puita, pensaita ja viheralueita on sopivasti kaikkialla. Kulkuyhteydet ovat parasta A-luokkaa. Rautatie halkoo keskustaa ja moottoritie viuhuu kaupungin länsilaidalla.

Liian moni sujahtaa Hyvinkään ohi kun on niin hyvä vauhti päällä. Tänne kannattaa poiketa vaikka lounaalle kaupungin keskustaan. Tarjontaa on mukavasti. Iso kysymys on, miten saamme jatkossa Hyvinkäälle lisää nuoria aktiivisia aikuisia ja lisää lapsia. Palvelut meillä on hyvässä mallissa. Ja lisää tehdään.

Sairaalan laajennus valmistuu tänä syksynä. Sveitsin alueen hotelli ja viihdekeskus avataan lokakuussa. Hangonsillan asuntorakentaminen käynnistyy. Lukio-monitoimitalo valmistuu elokuussa 2020. Tähän kun lisätään talouden vahva nousu, isot kansainväliset yritykset Kone ja Konecranes sekä monipuoliset kaupalliset palvelut. Hyvinkäällä on kaikki mitä tarvitaan. Keskeinen tekijä on ihminen ja hänen asenteensa. Hyvinvointi on paljolti itsestään kiinni. Olosuhteet ovat kunnossa.

Työ tuo leivän pöytään. Lisäksi tarvitaan hyvät vapaa-ajan toiminnot, jotka virkistävät ja palauttavat rasituksesta. Hyvinkäällä on kaikkea yllin kyllin. 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tänä vuonna on järjestetty ja tullaan järjestämään lukuisia kulttuuritapahtumia. Ollaan aidosti ylpeitä hyvästä Hyvinkäästä.

Moni on tullut Hyvinkäälle syrjäseuduilta. Yllätyin positiivisesti huomatessani vuosien varrella useiden ihmisten juurien olevan Savosta. Kotiseuturakkauteni pysyy kirkkaana ikuisesti ja kielenkin muistan hyvin. Joku on minulle tokaissut että savolaiskiintiö alkaa olla täynnä.

Vastaa