Suomi ja Hyvinkää ovat parhaat

Suomi ja Hyvinkää ovat parhaat

Onhan tämä vuosi ollut huikea juhlavuosi. Suomi 100 vuotta ja Hyvinkää 100 vuotta. Kotimaan ja kotikaupungin arvo on noussut entisestään ja se on yhdistänyt ihmisiä hyvällä tavalla.

Suomi on paras maa ja Hyvinkää on paras kaupunki, ainakin minun mielestäni. Meillä on asiat kohtuullisen hyvin. Vankka koulutus ja sivistys, työllisyys nousussa, turvallisuus, palvelut ja puhdas luonto.

Mieli herkistyy kun valmistaudumme juhlimaan maamme itsenäisyyttä 6.12. Koulut järjestävät juhlia joulukuun alkupäivinä. Lukiomme juhlii tiistaina 5. joulukuuta Hyvinkääsalissa.

Päätimme oman salin sijaan tälläytyä laadukkaampaan miljööseen merkkivuoden kunniaksi. Olemme vuosien saatossa yhdistäneet itsenäisyysjuhlan ja syksyn ylioppilasjuhlan. Se on toiminut mukavasti. Molemmat teemat tukevat toisiaan ja tuovat iloa kansalle.

Hyvinkään sotaveteraanit ovat osallistuneet juhliimme syksystä 2000 alkaen. He luovuttavat opiskelijakunnalle arvokkaan veteraanikapulan ja veteraanien viestin. Nuoret lukevat tekstin. Hetki on pysähdyttävä, koska tarina siirtyy vanhemmalta polvelta nuoremmalle.

Kiitos veteraaneille, kun he ovat vuosi toisensa jälkeen jaksaneet ilahduttaa meitä. Yhdyshenkilöinä ovat toimineet Esko Sarvikas ja viime vuosina Juhani Skyttä. Voimamiehiä.

Juhlan toinen osa on syksyn ylioppilaat. Parikymmentä nuorta on hajauttanut ylioppilastutkintonsa kolmeen ja puoleen vuoteen. Tänä syksynä joukossa on todellinen superopiskelija, koska hän saa valkolakin päähänsä kahden ja puolen vuoden opintojen päätteeksi.

Ylioppilastutkinnon voi hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen kirjoituskertaan. Näin ollen syksyn tutkinnosta on tullut lähes yhtä iso urakka kuin keväällä. Suuri osa kokeista tehdään kokelaan omalla tietokoneella. Kaikki kokeet ovat sähköisiä keväällä 2019 kun digi-matematiikka tulee mukaan.

Juhlapäivä on vuoden kohokohta myös nuorten vanhemmille ja sukulaisille. Monipuolinen ohjelma nostaa tunteet pintaan. Voimaannuttava kokemus kantaa pitkälle ja antaa uskoa hyvään tulevaisuuteen. Parhaat vaatteet päällä kokoonnumme yhteisölliseen juhlaan ja kunnioitamme veteraaneja, ylioppilaita, Suomea ja Hyvinkäätä.

Vastaa