Tarvitsemme houkuttelevuutta ja uusia asukkaita

Tarvitsemme houkuttelevuutta ja uusia asukkaita

Pelikirjan mukaan meidän tavoitteena on pelata hyvää yhteispeliä kannustavassa hengessä kuntalaisten parhaaksi. Houkutteleva Hyvinkää on meidän kuntalaisten ja päättäjien yhteinen tahtotila.

Miksi Hyvinkää ei houkuttele uusia asukkaita niin kuin pitäisi? Viimeiset lukemat kertovat karua miinusmerkkiä kaikille talousalueemme kunnille. Hyvinkäästä etelää kohti luvut kasvavat ja ovat selkeästi plusmerkkisiä. Mikä on pääkaupunkiseudun kaupunkien salaisuus? Miksi ihmiset muuttavat Helsinkiin, Vantaalle, Järvenpäähän ja Espooseen?

Suuren kaupungin imu ja tunne siitä että kuuluu johonkin mahtavampaan ja moderniin yhteisöön. Stadi on stadi. Toimiva joukkoliikenne on kaupunkien vetovoimatekijä. Palvelut, harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat on rakennettu nykyajan vaatimusten mukaan. Työpaikka on tärkein kriteeri ja heti perässä tulee veroprosentti, kun ihminen suunnittelee asuinpaikkaansa.

Meillä Hyvinkäällä ja naapurikunnissa on kaikki tämä valmiina. Senkun asettuisi tekemään työtä, elämään ja nauttimaan. Mutta kun ei vaan kiinnosta. Miksi?

Junarata ja moottoritie vie ihmiset ohitsemme turhan helposti. Kesän tapahtumissa vieraili satoja ihmisiä Helsingin seudulta. Kuulin radion kautta että osa heistä piti Hyvinkäätä edelleen takapajulana, syrjässä kaikesta. Ihmettelen. Sijaintimme on erinomainen ja meillä ei ole ruuhkia. 40 minuuttia lentoasemalle ja vajaa tunti Helsingin keskustaan. Asunnot ja tontit meillä on selkeästi halvempia kuin etelän kaupungeissa.

Puhdasta vihreää luontoa seudultamme löytyy miltei kotiovelta. Kovaa valuuttaa vajaan 50 000 asukkaan kaupungissa. Kiinalaiset vieraat ystävyyskaupunki Kunshanista nauttivat syyskuun lopussa Hyvinkään sinisestä taivaasta, mäntymetsästä ja ennen kaikkea rauhallisuudesta. Saa nähdä mikä kokemus meitä kohtaa kun vierailemme Kunshanissa lokakuun puolivälissä. Kuulemma sininen taivas näkyy aika ajoin.

Vastaa