Totuus löytyy vessan peilistä

Totuus löytyy vessan peilistä

Uusi päivä. Tästä tulee hyvä päivä, minun on hyvä olla. Näillä ajatuksilla pyrin heräämään joka aamu. Tunnen oloni hyväksi. Olen onnellinen.

Näin meidän tulisi ajatella ja toimia. Toisaalta elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista. Tavoite on kuitenkin hyvä elämä, hyvinvointi. Onhan meillä asiat suhteellisen hyvällä mallilla. Onhan?

Taantuma on ohi ja talous sekä työllisyys ovat kääntyneet nousuun. Työpaikka on iso lottovoitto. Usko tulevaisuuteen on vahvaa. Miksi jotkut meistä löytävät aina asioista sen kielteisen puolen? Lisääkö se onnellisuutta? En ymmärrä. Ehkä luonne on sellainen ja sitä on miltei mahdoton muuttaa. Kannattaisi kuitenkin.

Meillä on maailman parhaiten koulutetut opettajat ja kouluja remontoidaan kuntoon huimaa vauhtia. Sivistykseen ja oppimiseen panostetaan ja sitä arvostetaan. Hyvä koulutus on tulevaisuuden tukiranka. Kunnista on tulossa sivistyskuntia kun sote siirtyy maakuntiin 1.1.2020.

Suomen puhdas luonto lumoaa. Kiinalaiset vieraat ihmettelevät kun voimme syödä lähimetsän mustikoita tuosta vaan. Silti suurin osa marjoista ja sienistä jää metsään. Sininen taivas ja raikas ilma on meille arkipäivää. Luonnon terveysvaikutukset ovat mittaamattomat.

Toisaalta maailmaa voi opetella katsomaan hieman laajemmin ja eri kantilta. Kritiikkiä tarvitaan sopivasti. Mikään ei kehity jos aina menee hyvin. Välillä on syytä palata montun pohjalle ja mietittävä miten tästä noustaan. Positiivisuuden ja kantapään kautta.

Kuka voi tämän tehdä? Minä, sinä ja jokainen meistä. Totuus löytyy aamulla vessan peilistä. Jess, tästä tulee hyvä päivä. Sama toistuu vuoden jokaisena päivänä. Itsensä johtaminen on haasteellista. Voin hyvin ja kannustan muita menestymään. Muistan myös huolehtia itsestäni. Pitkässä juoksussa hyvä leviää ja on meidän kaikkien eduksi.

Elämä käy raskaaksi jos laahustan työpaikalle suu mutrussa. Silloin kenelläkään ei ole mukavaa. Selkä suoraksi ja ilon kautta yhdessä eteenpäin. Hyväntuulisuus on hyväksi. Ihan meille jokaiselle.

Vastaa