Viestimies lanittaa

Viestimies lanittaa

Ilman viestimiestä ja muita aktiivisia opettajia digiloikka ja lanit jäisivät vaatimattomaksi puuhasteluksi.

Puuhaa tosiaan riittää kaikissa Suomen lukioissa. Sähköinen opetus, oppimateriaalit, kurssikokeet ja työläimpänä sähköiset ylioppilaskirjoitukset. Viime lukuvuosi ja alkusyksy meni vielä pienillä kirjoittajamäärillä ja yleensä mahduimme luokkaan kirjoittamaan. Luokassa on kiinteät sähkö- ja verkkoyhteydet.

Tänä syksynä oppiaineita on sähköistynyt lisää ja sitä kautta myös kirjoittajien määrä on ponkaissut suureksi. Eikä tämä helpotu kun jatkossa määrä vaan lisääntyy.

Tarvitaan muutamia vastuuopettajia jotka kehittävät ja jakavat tietotekniikkaa kouluissa ja oppilaitoksissa. Juuri tekninen tuki ja piuhojen veto vaatii sitkeyttä ja motivaatiota. Sähkötyöt tehtiin kaupungin omien sähköasentajien toimesta mallikkaasti.

Onneksi meiltä löytyy nuoruuden intoa ja taitoa sekä ennen kaikkea oikeaa asennetta. Tartutaan toimeen ja viedään työ maaliin saakka. Perustehtävä on muuttunut ja laajentunut.

Fysiikan ja matematiikan opettaja, viestimies Tapio, tietotekniikan ja matematiikan opettaja Panu ja äidinkielen sekä kirjallisuuden opettaja Tarja, iso kiitos. Olen sanaton.

Kaksi kilometriä verkkokaapelia. Oheen pari palvelinta, seitsemän kytkintä, neljä ups:ää ja hiukan sähköjohtoa. Päälle kulkureitit opiskelijoille. Yhdessä illassa.

Tekemällä oppii ja seuraavan kerran kevättalvella teemme tämän vieläkin paremmin. Sali on pois liikunnasta kuusi viikkoa vuodessa. Ihan oikeesti. Joku ratkaisu tähän on saatava. Sama tilanne on kaikkialla Suomessa.

Uuteen Hangonsillan monitoimitaloon on suunniteltava digi-infra aivan uudella tavalla. Arkkitehti sen osaa. Luotan.

On ilahduttavaa että opiskelijat suhtautuvat läppäreihinsä ja sähköisiin kokeisiin pääsääntöisesti myönteisesti. Tikku kiinni, kone käyntiin, tunnistautuminen ja hoidetaan homma kotiin. Asenne kunnossa.

Varttuneempikin opettaja ja reksi uudistuu väkisinkin. Digiloikkaa treenataan nyt ja aina. Köpöttelystä hypähtelyyn. Ainoa varma asia on että enää ei voi tehdä työtään kuten ennen. Muutos jyllää.

Vastaa