Hyvinkäälle on hyvä tulla

Hyvinkäälle on hyvä tulla

Aprillipäivänä 1.4.1999 tulin reksin hommiin Hyvinkäälle. Oliko se aprillipila? Olen kotoisin Savon syvistä metsistä. Lapsuus Juvalla, koulut ja nuoruus Varkaudessa. Opiskelemaan Nastolan kautta Jyväskylään. Ensimmäinen työpaikka liikunnanopettajana ja rehtorina aukesi Suolahdessa. Sitten lähdimme perheen kanssa rohkeasti Etelä-Suomeen ja Hyvinkäälle. Tänne oli mukava asettua asumaan. Sopivan kokoinen kaupunki. Hyvät yhteydet joka paikkaan. Hyvinkään keskusta oli silloin ankean oloinen verrattuna tähän päivään. Kiitos investointien. Nyt kaupunki näyttää kaupungilta. Kruununa Willa-kauppakeskus.

Näen Hyvinkään tulevaisuuden valoisana. Kasvukäytävä alkaa Helsingistä ja päättyy Tampereelle. Sijaintimme on loistava. Moottoritie, junarata ja lentokenttä. Kaikki lähellä. Sairaalan laajennus, Sveitsin alueen ja Hangonsillan rakentaminen ovat iso satsaus pitkälle tulevaisuuteen. Uutta yhteistä lukiota olemme odottaneet jo enemmän kuin tarpeeksi. Rakennushanketta vetää Johanna Laukkanen. Hieno homma, tsemppiä Johannalle. Nimesimme osin huumorilla höystettynä lukio-monitoimitalon Mika-Mika-taloksi, Hyvinkään opiston rehtorin Mika Hakalan mukaan. Kaupungin palvelut ovat huippuluokkaa. Ollaan aidosti ylpeitä kaupungistamme.

Me ihmiset teemme oikean kaupungin. Näen meidät kaikki isona yhtenä joukkueena, Team Hyvinkää. Yritän itse hahmottaa meidät kaikki pelaajiksi yhteiseen maaliin. Tavoitteena on parempi tulevaisuus ja hyvinvointia kaikille. Meillä on edelleen liikaa keskinäistä vääntöä ja jopa kateutta. Me kaikki teemme hyvää työtä. Kaikki myös välillä epäonnistumme. Itse ainakin. Puhutaan suoraan kasvokkain rakentavasti kun tulee riitaa. Istutaan alas ja otetaan time out. Se on mielestäni ainoa kehittävä ratkaisu ja yhteisöllisyyden lisääjä. Puhutaan ja tuetaan toisiamme. Tässä kohdassa vastuu ei jää kuulijalle.

ylioppilaat

 

Vastaa