Kaikki peliin uuden Hyvinkään puolesta

Kaikki peliin uuden Hyvinkään puolesta

Millaisen brändin haluamme Hyvinkäälle? Millaisen Hyvinkään rakennamme lapsillemme ja lapsenlapsillemme?

Suurin este Hyvinkään nousulle talousalueemme johtotähdeksi on ihmisten asenne. Valittamalla ja negatiivisuudella emme luo hyvää brändiä ja vetovoimaa. Mielestäni olemme liiaksi kaavoihin kangistuneita, itseni mukaan lukien. On toimittava määrätietoisesti ja rohkeasti.

Vanhoja seiniä haikailemalla emme uudista kiinteistöjämme 2020-luvun vaatimusten mukaisiksi. Budjettimme keikkuu kuilun partaalla, mutta kipuamme kuitenkin plussan puolelle.

Hyvinkään vahvuus on sijainti ja väljyys. Kaupunginvaltuusto on päättänyt rakentaa palvelut kuntoon. Sairaalan laajennus otettiin juuri äsken käyttöön. Sveitsin Uimalan laajennus käynnistyy, lukio-kansalaisopisto-monitoimitalon rakentaminen alkaa tammikuussa 2019 keskustan tuntumaan. Jätän mainitsematta tontin nimen, koska tulemme uudistamaan nimen juuri Hyvinkääseen sopivaksi.

Markkinointi ja brändäys on saatava osuvasti kohdallaan Hyvinkäätä suosivaksi. Metsäkaltevatalo on päätetty rakentaa ja siihen sisältyy oikean kokoinen liikuntasali. Jotta pystymme rahoittamaan investoinnit, on myytävä omaisuutta, joka rasittaa talouttamme ylläpitokustannuksilla.

Vanha sairaala, Sveitsin alueen tontit, Härkävehmaan koulun ja Sveitsin lukion tontit, puretaan Hykin suojelu ja myydään tontti. Linjala on jäänyt tyhjilleen ja tontti on syytä myydä. Mikä on Hyvinkäänkylän nuorisotalon kohtalo? Taloon olisi hyvä saada kuntalaisia palvelevaa yhteisöllistä toimintaa, mutta Hyvinkään kaupunki ei olisi omistajana.

Tulevien vuosien suunnitelmin tulisi kirjata joukkoliikenneaseman suunnittelu. Bussit ja juna-asema lähelle toisiaan siten, että autot, polkupyörät ja moottoripyörät mahtuvat parkkiin sopivan lähelle.

Tietävätkö hyvinkääläiset ja ulkopaikkakuntalaiset miten hyvin meillä asiat on? Mielestäni eivät. Tiedotus, markkinointi ja brändäys niin ihmisten kesken kuin digitaalisilla alustoilla on saatava kukoistamaan nykyistä tehokkaammin.

Monipuolisissa tapahtumissa kävijät olisi saatava muuttamaan Hyvinkäälle. Pidetään veroprosentti nykyisellään ja tarjotaan uusia työpaikkoja. Luodaan yhdessä uusi moderni Hyvinkää.

 

Vastaa