Joulumieli vuoden jokaisena päivänä

Joulumieli vuoden jokaisena päivänä

Pari viikkoa ennen joulua ihmiset alkavat muistamaan toisiaan toden teolla. Lähetetään tervehdyksiä ja lahjoja sekä toivotetaan joulumieltä.

Sosiaalisen median päivitykset huokuvat yhteisöllisyyttä ja hyvyyttä. Tuntuu mukavalta. Joulun odotus on monille vuoden parasta aikaa. Juuri henkinen vireys ja toisen muistaminen saa aikaan hyvää oloa ja hyvinvointia.

Lahjojen sijaan on mahdollista antaa aineetonta tukea vähävaraisille vaikkapa siivouksella tai lastenhoidolla. Toisille taas konkreettinen tavara kauniisti paketoituna on se oikea lahja.

Ruokapuoli on ihan toinen juttu. Joka joulu muutama emäntä menettää malttinsa kun voimat ehtyvät loputtomaan hyysäämiseen joulun tähden. Siivousta ja ruuanlaittoa aamusta iltaan. Joulu on toki kaiken vaivan arvoinen, mutta joku tolkku tässäkin olisi syytä muistaa.

Vanhemmiten olen opetellut hiljentymään. Yhdessäolo, kiireettömyys, sauna, ruoka ja muutama käytännöllinen lahja tuntuvat sopivilta. Hienointa on se tunne että välitetään toisistamme ja toivotetaan kaikille tutuille ja tuntemattomille hyvää joulumieltä.

Etelä-Suomen ruuhkassa ihmisten kohtaaminen on haasteellista kun kiire tuntuu rassaavan liikaa. Ventovieraita ei helposti moikata, saati katsota silmiin.

Pistäydyimme aatonaattona perheeni kanssa Puumalansalmen sillan näkötornissa ja totesin kanssakulkijoille hissin olevan tehty Hyvinkäällä. Heti saatiin juttua aikaiseksi ja toivoteltiin moneen kertaan hyvät joulut.

Miksei jatketa leppoisaa kohtaamista arkena ympäri vuoden? Ihmisen elämä olisi paljon rikkaampaa henkisesti kun kohtelisimme toisiamme kunnolla. Hyvän päivän jatkon toivottaminen ei maksa paljon, mutta antaa voimaa ja jaksamista eteenpäin.

Vaikka meillä on digitaaliset laitteet ja appsit sekä sosiaalinen media, ihmisten läheisyys on kuitenkin kaikkein kovin juttu. Päivitykset ja tykkäykset täydentävät ja levittävät yhteistä hyvää.

Nautitaan pyhistä ja kaikista muistakin päivistä. Hyvä elämä syntyy arjen pienistä asioista.

Vastaa