Kiitollisena jokaisesta päivästä

Kiitollisena jokaisesta päivästä

Voisiko joulumieli olla vuoden jokaisena päivänä? Ei varmaan.

Joka vuosi marraskuun tietämillä mediassa alkaa esiintyä jouluun liittyviä teemoja. Mikä on joulun tarkoitus? Anna hyvä joulumieli jokaiselle. Olethan muistanut varata siivouspalvelun ja pukin? Muista auttaa lähimmäisiäsi. Litaniaa voisi jatkaa loputtomiin.

Miksi vain joulun aikaan? Silläkö kuittaamme koko vuoden jutut ja muistamattomat tekosemme? Silläkö pohjustamme vuolevan vuoden lupaukset paremmasta ihmisten kohtaamisesta ja kunnioittamisesta?

Näinkö turvaamme selustamme lupaamalla paljon ja tekemällä vain muutaman viikon ajan kaikille tärkeitä asioita?

Kiitollisuus tulisi näkyä arjessa päivittäin. Hyvä malli on miettiä päivittäin viisi kiitollisuuden asiaa. Joka päivä uudelleen ja uudelleen. Toki ne voivat olla osittain samojakin. Vähitellen aivomme mukautuu ja harjaantuu miettimään myönteisiä seikkoja elämässä ja poisoppimaan kielteisistä ajatuksista. Sitä kautta henkinen hyvinvointimme paranee.

Kaikki lähtee viime kädessä kuitenkin korviemme välistä. Hyvä mieli, myönteinen asenne ja kiitollisuus ruokkivat positiivisuutta kaikkialle missä vaikutamme. Samalla oma jaksaminen ja elinvoima kehittyy.

Kiitollisuuteenkin voi jäädä koukkuun ja on saatava aina vaan enemmän hyviä mielikuvia. Ei huono ollenkaan. Ilmaista ja puhdasta henkistä energiaa on maailma valloillaan kunhan vaan osaisimme oivaltaa miten ihanaa elämä on.

Tosiaan meillä on asiat joka tapauksessa kohtuullisen hyvin, vai mitä. Suomi, itsenäinen ja turvallinen maa. Puhdas luonto, ei pahempia ruuhkia, hyvät koulut ja opettajat, laadukkaat kulkuväylät, uusi teknologia, netti kaikkialla ja hyvät kaupalliset palvelut.

Työtä kun saataisiin vielä kaikille halukkaille. Nyt työpaikat ja tekijät eivät kohtaa. On liikaa korkeasti koulutettuja ihmisiä määräaikaisissa työsuhteissa keskellä epävarmuutta. Suunnittele siinä sitten elämää ja investointeja eteenpäin.  

 

Vastaa